Mange dekorerte påskeegg

img_3970

Det er så deilig med påske og farger! Vinteren er nesten over og sammen med lyset kommer fargene frem. Tuva og jeg har hatt noen fine hobbykvelder der isoporegg har vært hovedingrediensen. Vi satte oss som må å få til mange ulike varianter ved bruk hobbymaling og andre materialer som kanskje ikke er så vanlig.

Et innlegg jeg har skrevet for Global hobby & kunst AS. Originalinnlegget finner du her.

img_3972 img_3973

Det skal sies at vi har brukt noen få plastegg også, men hovedsaklig er det isoporegg. De er barnevennlige, og et veldig takknemlig materiale å arbeide med.

1

Alle disse eggene som er laget, har et ganske bredt spekter av ulike produkter på seg. Øverst til venstre er det to hvite egg som det er festet plastøyne på, mens det på de to i midten er festet på prikkete bånd.

På eggene ved siden av er det blitt glitterlim. Glitterlim funker veldig godt på isoporegg. Her er glitterlimet blitt penslet på med to strøk. Skikkelig fine, og det beste …. glitteret sitter fast og drysser ikke!

På eggene nederst til venstre er det limt på glasskuler rett på isoporen. De små glasskulene skinner veldig fint. Egget pensles med et tykt lag med hobbylim, for så rulles i glasskulene. Som et ekstra feste penslet jeg må hobbylim utenpå også. Glasskulene beholdt glansen gjennom limet.

De siste eggene nederst til høyre er gjennomborret med nåler. Paljetter er brukt på tre av disse, mens det er festet på romerperler på det i midten. Disse blir litt tunge, så kan ikke henge på de tynneste greinene – hvis de skal henges opp. De vil nok også blir veldig fine på et lysfat.

2

Neonsnorer og hamp er kult på egg! På eggene øverst til venstre ble eggene penslet med hobbylim, og det gikk lett å tvinne på både snoren og hampen. Det sorte egget er malt med Schjerning tavlemaling, og tavletusj er brukt til å skrive på. Skikkelig kult med det matte sorte egget sammen med de andre.

Hva slår egentlig helt vanlig hobbymaling? Og med litt dekor blir de knallfine! Marabu sin Decormatt gir herlige matte farger, og dekker godt. Paljetter ble brukt på to av disse, og på det blå er det festet på knappnåler som har perlehode. Det gule egget har hvite romerperler festet med knappenåler.

Eggene nederst til venstre er dekket med dekorplast! Dette er en veldig enkel måte å få kjempefine egg på. Se under for enkel forklaring på hvordan dette gjøres. Vi festet på plasten, og malte topp og bunn med Marabu hobbymaling da plasten ikke dekket hele egget.

På de siste eggene ble det brukt Schjerning sin UniqPearl som gir en kjempefin metallisk glans, og disse eggene stikker seg ut på påskebusken vår. Når lyset treffer eggene skinner de mye.

untitled

Fremgangsmåten er enkel. Tre dekorhylsen på et egg, og dypp det ned i kokende vann. Plasten krymper umiddelbart så løft opp egget etter 1-2 sekund. Opprinnelig tenkt til å bruke på vanlige egg, for å dekorere frokostbordet i påsken. Plasten er lett å rive av, så egget enkelt kan spises. Vi derimot valgte å feste på isopor, slik at de kunne være dekorative hele påsken.

img_3971