Påskemagneter

gips-8

På slutten av 80- tallet, begynnelsen av 90-tallet, var maling på gips det store. Og dette var noe jeg holdt mye på med. Siden den gang har det gått litt i glemmeboken, helt til Tuva så innlegget til Sissel her på bloggen. Dette ville hun også prøve, så da var veien kort fra ønske til handling.

Et innlegg jeg har skrevet for Global hobby & kunst AS. Originalinnlegget finner du her.

gips-5

Det vi trengte for å få til disse kjøleskapsmagnetene var gips, maling, lakk, pensler, magneter, lim – og vann. Blandingsforholdet til gips står godt beskrevet på pakken, og når blandingen er ferdig har du ca 8 minutt på deg til gipsen begynner å herde.

gips-1

Etter at gipsblandingen hadde stått i formene en en liten time var de klare til å tas ut. Fremdeles var de litt fuktige, så vi la de på avispapir for at resten av fukten skulle trekke ut. Under 2 timer etter at vi startet å blande gipspulver og vann, kunne vi begynne å male!

gips-2

Konsentrasjonen var på topp, og Tuva likte dette like godt som hun hadde håpet. Selv erindret jeg mange koselige stunder ved kjøkkenbordet hjemme hos mine foreldre.

gips-4

Da alle gipsfigurene var ferdig malt med Decormatt, og tørket – lakket vi de med Marabu sin Klarlack, også på baksiden. Denne ga figurene en fin glans, samt at de blir godt beskyttet. Hvis ikke vil det drysse gipspulver hver gang du tar i figurene.

gips-7

Når lakken hadde tørket, limte vi fast magneter på baksiden med vanlig hobbylim. Sjekk ut hvilken side som skal limes fast til gipsen. Kun en side vil feste seg på metalliske overflater.

gips-9

Her er 6 av figurene vi laget! Dette må vi gjøre flere ganger, da det var så koselig å sitte slik å male med sytynne pensler … #fargeleggingsmeditasjon