Saltsøte myke karameller

Nydelige myke karameller, søtsalte som smelter på tungen!

100 gram smør
200 gram brunt rørsukker
4 ss lys sirup
1 ts vaniljesukker
1 boks søtet kondensert melk
1 ss maldonsalt

Tilsett alt, unntatt salt, i en kjele og kok opp under konstant omrøring. Kok, og rør, til massen passerer 125 grader. Bruk enten kjøkkentermometer, eller bruk vanntesten.

Når riktig temperatur er oppnådd, ta kjelen vekk fra platen og tilsett saltet. Rør godt inn.

Vanntest
Ha iskaldt vann i en kopp, ha litt kokende karamellmasse i vannet. Samle massen og trill en kule i hånden. Klarer du det massen ferdig kokt.

Hell alt over i en smurt (spray med matfett) aluminiumsform, 25×25 cm. Avkjøl på kjøkkenbenken til romtemperert. Sett i kjøleskapet over natten.

Ta karamellplaten ut av formen og del opp i biter.

Pakk inn hver bit i enten karamellpapir eller mellomleggspapir.

Oppbevares kjølig.