Min lasagne ❤︎

Lasagne er hverdagsfavoritten her hjemme, og når jeg lager den fra bunn selv, har jeg kontroll på blant annet saltinnhold. Denne oppskriften inneholder mye godt, og er ikke så hakkende gale når det kommer til å være sunn.

Ingredienser:
800 gr karbonadedeig (uten vann og salt)
1 stor løk – hakkes
3-5 hvitløksfedd – hakkes
3 bokser hakket tomat
2 bokser kikerter
1 boks sorte linser
1 liten boks mais
4-5 ss tomatpuré
revet ost (lettvariant)
fullkornspastaplater
olje til steking
krydder

Start med å steke løk og hvitløk møre i olje.

Tilsett tomater, kikerter, linser og mais, og kok 5-10 minutt. Mens dette koker, stek karbonadedeigen.

Kjør blenderen oppi kjelen og få til en fin tykk saus. Tilsett karbonadedeigen, tomatpuré og krydder. Kok videre i 5-7 minutt. Smak til med krydder; salt, pepper, timian ++

Legg kjøttsaus og pastaplater lagvis i en stor form.

Strø på ost og la dette stå på benken i 20-30 minutt. Da mykner pastaplatene litt opp, og en kan droppe hvit ostesaus.

Stek i 40 minutt på 175 grader.

Serveres sammen med en salat og grove hvitløksbaguetter.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *