Min lasagne ❤︎

Lasagne er hverdagsfavoritten her hjemme, og når jeg lager den fra bunn selv. Denne oppskriften inneholder mye godt, og er ikke så hakkende gale når det kommer til å være sunn.

Ingredienser:
800 gr karbonadedeig (uten vann og salt)
2-3 løk – hakkes
5 (minst) hvitløksfedd – presses flate med kniv
3 store bokser hakket tomat
2 bokser kikerter
1 boks sorte linser
1 boks hvite bønner
1 boks mais
4-5 ss tomatpuré
revet ost
fullkornspastaplater
olje til steking
krydder

Start med å steke løk og hvitløk møre i olje.

Tilsett tomater, kikerter, linser, bønner og mais, og kok 5-10 minutt. Mens dette koker, stek karbonadedeigen.

Kjør blenderen oppi kjelen og få til en fin tykk saus. Tilsett karbonadedeigen, tomatpuré og krydder. Kok videre i 5-7 minutt. Smak til med krydder; pepper, provence ++ (unngå salt da dette smaker mye uten)

Legg kjøttsaus og pastaplater lagvis i en stor form.

Strø på ost og la dette stå på benken i minst 30 minutt. Da mykner pastaplatene litt opp, og en kan droppe hvit ostesaus.

Stek i 40 minutt på 175 grader.

Serveres sammen med en salat og grove hvitløksbaguetter.