Sjablonger og oljemaling

Det å ha gleden av å drive en hobbybutikk i Asker, i noen måneder, førte til at jeg måtte lære mye nytt – og ikke minst prøve forskjellige produkter. Butikken, hadde i tillegg til «tradisjonelle» hobbyprodukter, en kunstavdeling. I starten var dette den mest fryktede kroken, da jeg ikke kunne noen ting om oljemaling, fernisser, sta-wet, linolje … Heldigvis var det jo slik at de kundene vi hadde som handlet kunstmaterialer, kunne MYE. Så det var ikke sjeldent jeg fikk et lite lynkurs om noen av produktene. Det var kjempemoro og inspirerende.

Da jeg jobbet der, fikk jeg som sagt gleden av å prøve ut forskjellige ting, blant annet en vannoppløselig oljemaling som heter Cobra. Det som er så bra med Cobra malingen, er at den er luktfri og inneholder ikke løsemidler. Den falmer ikke med tiden, da alle fargene er lysekte, og det fins spennende fernisser og medier som kan blandes med malingen for å få til forskjellige effekter. Det kule er at du også kan tynne den ut med vann. I mitt hode, litt uforklarlig da olje sjeldent blander seg vellykket med vann, men denne Cobraen klarer det! C»)

Det beste av alt? Den er lett å fjerne, fra både fingre, pensler og paletter. Krever kun såpe og vann.

bilde-2

Bildet jeg malte i sommer, kunne avgjort blitt penere C»), men datteren min elsker det … hehe

Her er det et 3D-lerret som er malt. Først ble den grønne bakgrunnen malt. Deretter måtte dette henge å tørket en drøy uke. Etter at bakgrunnen var tørr nok, la brukte jeg sjablong for å male på bladene. Hver grein, ble malt i forskjellige omganger, med ca en ukes mellomrom. Det kommer kanskje ikke så godt frem på bildet, men det er tre forskjellige rødfarger på greinene, og siden jeg malte ganske tykt, ser det litt tredimensjonalt ut. En gang neste år, kanskje, skal jeg ha på en ferniss, slik at maleriet blir beskyttet ytterligere, men før jeg kan ha på det må bildet være 100% tørket.

Som dere skjønner, oljemaling er ikke for de som skal ha noe unna i en fei. Dette er litt tålmodighetsprøve – men utrolig moro for det!

One comment

Comments are closed.