Øreverk og esler …

img_2504

Det er ikke fullt før det flyter over – det tror jeg er grekernes filosofi når det kommer til å skjenke i vin C»). Feriens første vinglass, smakte helt greit. Ikke oversøt, men iskald! Begivenheten var hotellets Zorba-kveld. Fantastisk god mat, noe mindre fantastisk underholdning men veldig hyggelig! Tuva fikk «fyrverkeri-milkshake» av sin favorittkelner. De to pludrer avgårde daglig, han på gresk og Tuva på norsk. Det er utrolig hva som kommer ut av samtalene …. Tuva blir i alle fall stort sett en saft-is rikere … hehe

img_2533

I går, hadde Tuva og jeg vekkeklokken på, får å komme oss avgårde før solen ble for varm, og turistene for mange. Målet var Akropolis, på toppen av Lindos. Klokken 07.50 satt vi på den lokale bussen inn til sentrum, og etter litt trasking kom vi frem til Lindos taxi! Lindos taxi er vel ikke helt som vanlige taxier, her er det esler som er transportmiddelet. Noe både Tuva og jeg så litt frem til med humor.

img_2551

Turen opp til muren på Akropolis tok vel ca 15 minutt. Eselføreren var kjempehyggelig. Han guidet oss gjennom Lindos by, fektet og forklarte, og tullet mye med Tuva. Han tok bilder av oss, med DEN utsikten bak oss. Helt utrolig hvor variert naturen er her. Flotte fjell, stupbratte vegger og turkisblått hav!

img_2553

img_2558

Selve Akropolis var imponerende. Helt utrolig at dette byggverket er snart 2500 år gammelt. Det er jo en gåte i seg selv hvordan de har klart å bygge dette på toppen av et fjell. Byggverket, eller verkene er spredt på et ganske stort område, og utsikten er ubeskrivelig. Det samme kan en vel si om varmen … det var en smule varmt å gå de siste 150 trappetrinnene for egen maskin, og det til tross for at klokken bare var 9.30 da vi kom opp.

img_2563

img_2566

img_2571

img_2572

img_2586

img_2593

img_2609

Etter endt sightseeingtur, ble det litt trasking rundt i Lindos by, før vi tok taxi (av typen bil) tilbake til hotellet. Det var UTROLIG godt å dyppe kroppen i bassenget. Resten av dagen ble tilbrakt ved bassenget. Jeg i skyggen, og Tuva under vann. På kvelden fikk Tuva en lovlig sen dessert, noe hun satte stor pris på. Det er utrolig hva litt stjerneskudd gjør for små jenter, sent på kvelden … hehe

De siste dagene har Tuva hatt en del vondt i det ene øret. Jeg har prøvd å tenke bort «problemet», men natt til i går gikk ikke det lengre. Tårene kom lett, og det var tydelig at Tuva hadde vondt. Etter litt konsultasjon med min søster i Spania, og som har MYE erfaring med øreproblemer, fikk vi løst problemet. Eller plagene i alle fall. Tuva våknet i dag uten vondt i øret, men etterhvert som dagen har gått og kroppen hennes har vært mer under vann enn over, er det vonde tilbake. Heldigvis har både Tuva og jeg tro på at så lenge vi bruker nesespray og har bomull i ørene – blir vi friske! C») Å unngå basseng her nede, når temperaturen er godt over 35 grader i skyggen, er umulig.

img_2613