Julegave til en venninne … eller deg selv?

Å lage smykker for å gi bort til ei venninne er kjempekoselig, og veldig personlig!

Et innlegg jeg har skrevet for Global hobby & kunst. Originalinnlegget finner du her.

bilde-1-2

Dette armbåndet er ikke vanskelig å lage, det krever bare å holde tungen litt rett i munnen.

Det jeg starter med er 2 lange lærsnorer på drøye 1 meter hver. Disse to snorene tres inn i en knapp o.l. Denne knappen vil fungere som smykkelås.

bilde-2-8

Knappen, og snorene fester jeg på en plate, slik at arbeidet holder seg på plass.

skjermbilde-2012-11-29-kl-22-04-33

Nå er det klart til å «sy» perlene fast til lærsnorene. Først fester jeg nylonsenen fast i L1. På hver rad er det 3 perler, disse trer jeg på senen, og legger så disse perlene på oversiden av lærsnorene, en perle i hvert «spor». Deretter tar jeg senen under L4 gjennom P3, under L3, gjennom P2, under L2, gjennom P1 og under L1. Så starter jeg på ny med 3 nye perler på senen og legger disse på oversiden. (Nylonsenen vil da komme fra undersiden av L1, og gå rundt og inn i neste radens P1).

bilde-1-10

Når du er ferdig med å sy perlene, knyter du fast nylonsenen, og knyter lærsnorene sammen som vist på bildet. Merk at du her skal få plass til knappelåsen i det ene hullet.

bilde-2-2

Tips!

Det er veldig lurt at du arbeider med langt nok nylonsene (beregn minst 3 meter), så du slipper å skjøte på underveis. Det er viktig er det at du ikke drar hardt i senen hvis det skulle floke seg litt. En knekk på senen vil svekke det mye, og det er veldig irriterende hvis senen ryker og perlene faller av.