Tuvas Skappel-genser

Planen var at jeg skulle strikke en Skappel-genser til meg selv. Dessverre ble det slik at når begge armene var ferdige og 2/3 av bolen, gikk jeg og ventet på leveranse av garn i neste 2 måneder – og da gikk jeg lei. Så jeg rekket opp alt jeg hadde strikket, også strikket jeg en genser til Tuva i stedenfor.

skappelgenser

Jeg la opp 40 masker på pinne 8, med både Tynn Alpakka og Faerytale (fra Du Store Alpakka). Strikket 5 cm med vrangbord, deretter rettstrikk fem til halsen. Jeg valgte å strikke for og bakstykke i en del. Så felte hull til halsen og la til maskene igjen etter at skulderpartiet var strikket. Fortsatte så videre ned ryggen til ønsket lengde.

På armene la jeg opp 30 masker, også økte jeg underveis til 40.

I halsen plukket jeg opp masker og strikket en rullekrave i rettstrikk,