Poncho – oppskrift

Disse to ponchoene gikk det relativt raskt å strikke. Den beige kjappere enn den blå vel og merke … C»)

poncho

Den blå er strikket med garnet Samo (Panduro), på langpinne nr 10. La opp 26 masker og strikke dbl vrangbord. De 2 første, og siste maskene pr pinne er i vanlige rettmasker (rillestrikk). Etter ca 35 cm, økte jeg maskeantallet med 16 masker. Strikket så videre dbl vrangbord (rillestrikk på de 2 første og siste maskene) til arbeidet målte 140 cm. Felte av maskene løst, og sydde den brede kortsiden, fast i «innhuket» på langsiden.

poncho-amanda

Den beige er strikket med Barcelona (Creativ Company), på langpinne nr 10. La opp 40 masker, og gjennom hele arbeidet er det rillestrikk på de 2 første og siste maskene. Den første pinnen (og alle oddetallspinner) strikkes rett. Pinne nr 2, 6, 10 ….. strikkes 2 rett, 2 masker sammen, 1 kast, 2 masker sammen, 1 kast ….. og de to siste maskene rett. Pinne 4, 8, 12 ….. strikkes 2 rett, 1 kast, 2 masker sammen, 1 kast, 2 asker sammen …… og de to siste maskene rett.