Neonlue – back to the 80s

Da er en veldig skrikende lue ferdig. Jeg kom over dette garnet på Europris, og kjøpte et nøste i hver farge. Må innrømme at jeg var spent på om Tuva ville like fargene – da de er VELDIG neon!

Tuva jublet da hun så de og sa at disse må du strikke lue av mamma! C»)

Så da var det bare å begynne da, og her er resultatet.

neon-lue

Jeg valgte å strikke med dobbelt garn, 50 masker, på pinne 8.

Rettstrikk etter 3 cm med 2 r, 2 v. Over to omganger økte jeg til 70 masker. Underveis i arbeidet byttet jeg på fargene, og på om jeg strikket vrang eller rett ved garnskifte. Når arbeidet målte 25 cm, reduserte jeg maskeantallet ned til 20 masker over 2 omganger. Snurpet videre sammen de siste maskene på en tråd. Til slutt heklet jeg en fastmaskerad nederst på luen, etter ønske fra Tuva.

2 comments

Comments are closed.