Min første genser

Det er med litt stolthet jeg kan si meg ferdig med min aller første genser! Til og med sydd i armene, klippet i strikketøyet og strikket på hals. Jeg er faktisk veldig fornøyd!

arne-genser

Oppskriften er klippet litt her og der, fra 6 forskjellige oppskrifter, så da velger jeg å kalle den min egen, og legge den ut her …

Jeg har brukt dbl Siljagarn, pinne 4 på vrangbord og pinne 5 på glattstrikk. Størrelsen er L, med målene 100 cm overvidde, 62 cm arm og 62 cm lengde. Jeg la opp 180 masker med dbl brunt garn og strikke 2 v, 2 r, i 3 cm, på pinne 4. Videre glattstrikk med et brunt og et farget garn i 59 cm, på pinne 5. På armene la jeg på 44 masker i dbl brunt garn, og strikket også der 2 v, 2 r, på pinne 4. Videre glattstrikk med et brunt og et farget garn i 59 cm, på pinne 5. Jeg økte 2 masker hver 3 cm til jeg hadde 70 masker. Når jeg hadde 62 cm lange armer, strikket jeg med enkelt garn 2 cm med vrangstrikk; til belegg for armsømmene.

For montering, fulgte jeg denne linken slavisk … C»)

Med halsen, brukte jeg prinsippet for isetting av arm. Plukket videre opp masker og strikket 3 cm med 2  v og 2 r. En omgang vrangstrikk, for så strikke 3 cm med glattstrikk; til belegg for halssømmen.