Marmorering av egg

I fjor testet vi marmorering for første gang. Både Tuva og jeg likte produktene, og ble veldig fornøyde med resultatet. Da marmorerte vi egg i en campingvogn uten innlagt vann, så dette er noe som kan gjøre uten de helt store facilitetene. Tilgang på vann er derimot nødvendig, så morfar fylte opp en 25 liters kanne og bar den inn til oss.

Et innlegg jeg har skrevet for Global hobby & kunst AS. Originalinnlegget finner du her.

Årets marmorering ble gjort her hjemme, og resultatet ble like fint som i fjor.

marmorering-4

Den nye Easy Marble bøtten er kjempepraktisk, da har du både en plass å blande fargene i, samt oppbevaringsplass til fargene når du er ferdig. Boksen fra settet jeg hadde fra i fjor, fungere veldig bra til tørkestativ, da det tar litt tid før lakken tørker. Ved å stikke hull i kartongen, er det enkelt å feste pinnene. Vi har brukt både de plasteggene som fulgte med pakkene og vanlige isoporegg og hjerter. Blekket fester seg veldig godt på isopor også. Nesten bedre, hvis du spør Tuva.

marmorering-1

Fargene du ønsker å bruke, tilsettes en og en. Hovedfargen dryppes i først, så eventuelle tilleggsfarger. Vår erfaring er at det er bedre med noen dråper for mye, enn for lite farge. Her viser bøtten seg å være veldig praktisk, fordi overflaten er liten, og mindre farge kreves. Ved å dyppe figurene sakte ned i blandingen, vil blekket klebre seg fast på overflaten. For å unngå at det blir for mye farge på figurene, blåser du lett på vannoverflaten. Da fjerner du fargene og det er lett å heve figuren uten å tilføre mer farge.

marmorering-2

Ønsker du å ha flere figurer i samme fargekombinasjon, tilsetter du bare mer farge. Mellom hvert fargebytte, helles vannet ut og nytt vann og farger tilsettes. Utslagsvasken vil bli ganske grisete, men en skurekost eller stålull fjerner lett blekket.

marmorering-3-kopi