Påskeferie jo!

Påskeferie betyr her i huset, sløve dager der lite planlegges og mye blir gjort. Dagene blir til når de kommer, og når kvelden kommer er både Tuva og jeg superfornøyde. Hverdagene er planlagte og organiserte, så da er slike ferier perfekte for det motsatte.

Den siste tiden har mine grønn fingre returnert! Noe jeg synes er veldig kjekt, da jeg liker at det spirer og gror rundt meg. Noen planter har jeg holdt levende over år, men de som krever litt har stort sett krepert inne kort tid. Nå derimot er det noen som stortrives, og de krever en del … c») Gleder meg til litt mildere temperatur ute, så plantene kan bli pottet om. Det er ikke innejobb vet jeg!

Vinteren vil liksom ikke slippe helt taket her i Asker. Vinterbildet her er tatt på vårjevdøgn! Ikke at det er krise at snøen ligger da. Været er stort sett veldig bra, men strålende sol, knallblå himmel og smelting på dagtid. Nettene derimot er veldig kalde, så snøen blir nok liggende et par uker til. Ellers strikkes det mye i heimen, og Tuva broderer på en flott ugle! Strikkingen min får tiden til å gå, da jeg synes dagene snegler seg fremover mot kommende operasjon. Jeg er lite mobil, så det å gjøre noe fornuftig er veldig greit for hodet.

Som et ledd i ganske mye, skrives det flittig i boken min; om hva jeg har lyst til å arbeide med osv. Mye av tankene og ordene skrives mens god kaffe nytes på Godt brød. Kjempeordning! Jeg får drikke det beste som fins, samtidig som jeg får gjort «jobben» min. c»)

Tuva begynte forresten på Hip-Hop i januar, og i juni skal hun være med på en store danseoppvisning i Sandvika teater. Det er liten tvil om at Hip-hop er «riktig» dans for Tuva. Hun synes det er super moro, og hun begynner å få stilen litt inne. At mor synes at Paperboys er noen hundre ganger bedre å høre på enn Svanesjøen, er vel ingen overraskelse.  Utover «Lonesome traveller» som dansemusikk, er det en del annen hip-hop musikk som spilles. Foreløpig er jeg glad for at Tuva ikke skjønner innholdet i tekstene … hehe

Disse rosene må jeg bare skryte av her også! Kom over de på en innvandrerbutikk i Asker. Fantastisk nydelige! Et paradoks er at tre pakker med disse rosene koster like mye som en enkelt rose i en nyåpnet butikk i Asker. Skjønner ikke dette med ekstremt dyre roser jeg, eller dyre blomster generellt sett … men det er meg da … c»)

Påsken kom litt tidlig inn i huset her i år. Dels fordi jeg laget noe til bloggen «dinfantasi», og dels fordi jeg liker de friske fargene påsken bringer med seg. Her er noen egg marmorert, et annet krakelert og et par er fjærkledde … c»)

Forrige helg fikk Tuva en overraskelse i posten! Fire flotte hobbypakker fra Global. Hun ble superglad, og satte i gang med produksjonen tidlig neste morgen. Disse pakkene er kjekke for engasjerte 7-åringer! Også ble de veldig fine synes jeg …

Så med Tuvas høner og kyllinger, og mine påskeegg her og der, er det ferdig pyntet her i huset. Skikkelig koselig …