Porselenstusjer er gøy!

Ordinære krus trylles om til personlige favoritter, takket være disse tusjene. Marabu sine porselenstusjer krever ikke noe etterarbeid. Det er bare å la det du har tegnet på stå å lufttørke (herde) i 3 døgn. Etter 3 døgn med herding tåler de å bli vasket i oppvaskmaskin.

Et innlegg jeg har skrevet for Global hobby & kunst AS. Originalinnlegget finner du her.

krus-1

Siden jeg ikke er veldig god på frihåndstegning, har jeg valgt å bruke overføringspapir for å få til et godt resultat. Jeg har på vanlig papir tegnet figuren jeg ønsker, og teksten. Så har jeg lagt overføringspapir mellom kruset og papiret, for deretter tegne over strekene og teksten påny. En svak strek vil sitte igjen på kruset når du fjerner overføringspapiret, og som vil gjøre det enkelt å tusje.

img_6277

Hvis du skulle være uheldig med streken, er det ingen sak fjerne det du har gjort så fremt lakken ikke har stått og tørket i mange timer. Gni bort med fuktig papirhåndkle og tørk videre av med white spirit. Alternativt legg det i varmt såpevann og vask bort. Hvis det bare er noen småting du ønsker å fjerne, er det bare vente noen få minutt så lakken rekker å tørke litt. Deretter kan du skrape bort det du ønsker med en skarp kniv. Vær forsiktig så du ikke skader glasset eller porselenet.

Tusjene fins i 3 forskjellige tykkelser, i tillegg til kalligrafi og i 34 farger. Så her burde det være mulig å finne flere favoritter!

skjermbilde-2013-04-09-kl-00-44-32