Asker museum

«En kokt potet,
litt salt,
mel og det er alt»

Denne uken har både Tuva og jeg gått og ventet på! Alt før jul begynte planleggingen, og nå kan alt som er øvd på og planlagt settes til verks. Det ble tidlig i høst bestemt at klassen skulle ha et «veldedighetsprosjekt», og en komite med foreldre gikk sammen for å finne ut hva og hvordan dette skulle gjøres. Vi ønsket at det skulle være noe i nærmiljøet, da barna har godt av å vite at veldedighet ikke er noe som en bare driver på med i utlandet. Det er nok av ting en kan gjøre her til lands også.

Hele klassen til Tuva har siden jul øvd seg til konserten de skal holde i morgen. En konsert for eldre mennesker som bor på syke- og pleiehjem. I tillegg til morgendagens konsert har de måttet sette seg inn i hvordan det var å leve i «gamle dager», hvordan det var å leve i Norge under krigen … og ikke minst, hvordan er det å være gammel i dagens samfunn …

Denne «Veldedighetsuka» startet i går, mandag. Da kom det flere eldre til skolen, og de satte seg ned i grupper og fortalte om den tiden da de var ung. Om klærne de brukte, maten osv. Det var imponerende hvor mye Tuva kunne fortelle om i går, som hadde blitt fortalt på skolen.

I dag stod det Asker museum på planen, og de skulle lære mer om gårdsbruk for over 100 år siden. De fikk også lære seg å lage potetlefser, tove ull og spikke seljefløyter. Over 50 barn sittende på en slette med nesten like mange tollekniver var faktisk litt kult å se på. Småttisene har stålkontroll!

I morgen, på frigjøringsdagen, er den store finalen! Da er det eldrecafé i gymsalen. Alle barna bidrar på sin måte; med boller, muffins, flagg og blomster til pynting. I tillegg skal alle barna holde en konsert. De har øvd inn MANGE sanger, på både norsk og engelsk. Dette skal bli veldig moro!