Perleskål i Hama

I dette huset tror jeg vi aldri kommer til å gå tom for Hamaperler. Det er en elsket aktivitet for den kommende 8-åringen, og har vært det i snart 5 år nå.

Et innlegg jeg har skrevet for Global hobby & kunst AS. Originalinnlegget finner du her.

I dag bestemte vi oss for å lage noe annet enn figurer med perlene. Vi fylte en god del perler oppe i en ildfast form og satte den i ovnen. Resultatet ble en fargerik skål!

img_6802-kopi

Fremgangsmåten er veldig enkel, og nesten alt kunne Tuva gjøre helt selv. Det eneste som krever litt voksenhjelp er å få de smeltede hamaperlene ut av formen, da dette er veldig varmt.

hamabolle-1

Vi startet med å finne frem alt det vi trengte; Hamaperler, ildfast form, matolje som tåler sterk varme og en pensel. Oljen ble helt oppe i formen og fordelt rikelig rundt. Noen never med perler ble sluppet nedi og fordelt godt. Tuva trykket ned perlene slik at de kun lå i et lag.

Når kunstneren var fornøyd med fordelingen av perler, både i plassering og farge, satte vi formen inn i en forvarmet ovn på 200 grader. Der stod den i 10 minutt. I frykt for vond lukt, satte vi opp kjøkkenvinduet og kjøkkenviften stod på fullt.

hamabolle-2

Da tiden var gått, bar jeg formen ut og plasserte den på hagebenken for avkjøling. Etter litt avkjøling begynte jeg å ta ut perleskålen fra formen. Her brukte jeg en skarp kniv for å løsne perlene fra formen. Det så litt skummelt ut da små plastbiter satt fast i formen, men dette forsvant med en gang jeg skylte den i varmt vann. Denne delen av prosjektet krever en voksen. Perlene er veldig varme.

Da skålen var ute av formen, satte jeg den ned på benken for å bli helt kald. Etter et drøyt kvarter var den klar til bruk. Det kommer ikke frem her, men det er brukt både selvlysende perler og glitterperler, i tillegg til vanlige perler.

Kunstneren erklærte at denne perleskålen passet perfekt til hennes neglelakker – og det har hun jo rett i!