Det går i svømming her hjemme

Det kom et stort smil over Tuvas ansikt da hun fikk vite at svømmetreneren sender henne opp til neste, og siste, nivå i svømmeopplæringen. Både hun og jeg har trodd hun har vært for liten, da de som trenger der er fra 9 år og oppover … men treneren mente hun var klar. Det vil si at hun fra høsten av er klar for videregående kurs 2, med 2 treninger i uken. Moro, både for henne og meg. Både hun og jeg har vært igjennom perioder der svømming ikke har vært så moro, men sammen har vi fått tilbake gnisten. Så nå gleder hun seg til mer bassengtid, hvis treningen ikke kolliderer med Hip Hop-treningen vel og merke. For den vil hun ikke slutte med. Så da håper vi at de nye treningstidene ikke kolliderer med noe … C»)

Hvis svømmeinteressen er der etter fullført VK2, er det vanlig trening som venter; med teknikk som fokus og muligheten til å få være med på stevner og konkurrere. Visstnok venter en morgentrening også, før skolestart en dag i uken … hehe …

Her er merkene Tuva har nå, og den siste kommer vel om et års tid vil jeg tro … c»)

Selv er jeg i innspurte på eksamenslesingen. Jeg merker at jeg ikke har all verdens erfaring fra svømmestevner og gjennomføring av disse, men … ved hjelp av YouTube er et utrolig hva en kan se seg frem til. Det gjelder vel i grunn de forskjellige svømmeteknikkene også, og hva som er lov og ikke …

I går satt jeg vel drøye 6 timer og før det har jeg vel tilsammen sittet rundt 7 timer. Nå skal jeg starte opp på dagens økt, og kanksje den siste. Iflg kommunikasjon med kursinstruktøren, har jeg allerede brukt mer tid enn hva de beregner for å bestå eksamen, men målet er da ikke bare å bestå … skal jo kunne dette også (og ha 100% score på eksamen).

Snart en del av dommerstaben til Norges Svømmeforbund og Asker svømmeklubb.