Gøy (og veldig enkelt) med strykemerker!

1391860_719301704763852_495782472_n

Reven har vel aldri vært så populær som den er akkurat nå! Og med strykemerker kan du lett få en rev, eller andre figurer, på klærne dine. Det er både lett og raskt å gjøre dette.

Et innlegg jeg har skrevet for Global hobby & kunst AS. Originalinnlegget finner du her.

1

Pronty leverer en mengde med kule strykemerker, for både liten og stor. Merkene kan festes på de fleste materialer. Så lenge tekstilene tåler varmen fra et strykejern vel og merke.

2

Her har jeg funnet frem noen tøffe øyne, som jeg har lagt på en gammel lue jeg har gått litt lei av.

3

Etter å ha plassert strykemerkene der jeg ønsker de, legger jeg over et fuktig håndkle. Strykjernet er forvarmet (bomull) og nå stryker jeg over merkene i 1 minutt. Etter 1 minutt snur jeg plagget og stryker videre (uten fuktet håndkle) i ytterligere 1 minutt.

4

Når strykingen er ferdig, og luen har fått avkjølt seg noen sekunder er den klar for bruk!

5

Strykemerkene med bling har nesten lik fremgangsmåte. Forskjellen ligger i at her skal den ene folien sitte på under påstrykingen. Når strykemerket pakkes opp skal den hvite beskyttelsesfolien fjernes. Så legges motiver der en ønsker det med blingen nærmest plagget.

6

Etter å ha plassert strykemerkene der jeg ønsker de, legger jeg over et fuktig håndkle. Strykjernet er forvarmet (bomull) og nå stryker jeg over merkene i 1 minutt. Etter 1 minutt snur jeg plagget og stryker videre (uten fuktet håndkle) i ytterligere 1,5 minutt.

7

Når plagget er ferdig strøket, skal det ligge å kjøle seg av i 1 minutt før den blanke folien forsiktig tas av.

8

Denne luen vet jeg blir en hit for husets 8-åring!

10

Noen ordinære fingervanter har fått seg et øye …

12

… og mine nye touchscreenvanter er blitt blinget opp!

Viktig informasjon:
På grunn av fuktet håndkle og varme fra strykejernet vil tekstiler med blant annet ull – krympe, men fortvil ikke! Mens plagget fremdeles er varmt, tre det på riktig kroppsdel. Da vil ikke plagget bli for trangt når det har tørket og avkjølt seg.

Tøy med strykemerker kan kun håndvaskes etter påføring.