Alpakkalue

img_2128

Super myk og varm lue i alpakka! Jeg har tidligere strikket med loddent alpakkagarn, som jeg bare satt og nøs av, og øynene sved og rant – så gleden var stor da jeg kan jobbe med «vanlig» alpakka.

Enklere lue enn dette kan vel neppe spores opp. Oppskriften har jeg fått av min venninne Kristin, og hun har «godkjent» utlegging av oppskriften her … c»)

Garn som passer pinne 3,5, garnmengde 50 gr
Legg opp 100 masker, strikk rett til nesten hel lengde, fell hver 4. maske, strikk 4 runder, fell hver 3. maske, strikk 3 runder, fell hver 2. maske, strikk 2 runder, fell hver maske, strikk 1 runde, gjenta de to siste rundene til ca 4 masker igjen. Dra tråden gjennom gjenstående masker! Voila!

2 comments

  1. Koselig du liker den 🙂
    Da både jeg og min datter ønsket litt løse luer, startet jeg fellingen når luen passet akkurat i lengde. Da ble den litt løs bak 🙂

Comments are closed.