God jul fra meg – til deg!

Om få timer er det julaften! Tuva har akkurat gått og lagt seg, og hun gleder seg voldsomt til i morgen. Til mandel i frokostblandingen (grøt er ingen høydare her i huset), til en gaveåpningsrunde med både far og mor på morgenen, for så åpne resten noen få timer senere, til ribbe, barnelek og julefilmer på TV.

god_jul_molde_fhs-350

I år skal julaften feires på Venskaben i Asker. En felles julefering for de som ønsker å feire sammen med noen. Tuva og jeg skal jobbe som frivillige der. Noe vi begge gleder oss veldig til! Å være med å bidra til at andre også får en fin jul – gir julen masse mening! Dagen i dag har gått med til rigging av bord og stoler, pynting av lokaler, siste finish på bordkort, vaske blomstervaser … morgendagen blir siste finpuss på bordplassering, blomster og mottak av mat! Før gjestene og samvær med de da … c»)

venskapenvinter_lav

Og hvis noen lurer, jeg har ikke droppet Alternativ jul! Det ligger mitt hjerte nært, og skal også i år gå vakter der. Tuva og jeg var der i går og jobbet i 6 timer, med vasking og pynting. Og på 1. juledag skal jeg arbeide på kvelden og natten. Det gleder jeg meg også masse til! Tuva er litt skuffet over at hun ikke får være der og jobbe når gjestene er der, men foreløpig synes jeg hun er for liten. En ting er å vite om de utfordringene gjestene har, en annen ting er å se det.

dfg

Å kunne kombinere et lokalt julearrangement i Asker, med det noe større arrangementet i Oslo gjør julen min perfekt. Jeg har gått mange runder med meg selv, og innsett at «tradisjonell» jul ikke er noe for meg mer. Å sitte rundt et bord med de nærmeste er hyggelig, men for meg blir bismaken for stor. De middagene kan en ta mange andre dager i året. Å kunne få være med at mange får en fin jul, er for meg julens glade budskap. At 60 personer i Asker og omeng, kan sitte sammen og kose seg …. at 2500 personer i Oslo og omeng har et sted å være, tak over hodet, varm mat og trygghet i 2 døgn. Det er jul det! Heldigvis har jeg en datter som deler min glede over å bidra til dette. Så de julene hun er med meg, har vi funnet en perfekt julefeiring vi stortrives med!

Henger du fremdeles med her, gjenstår det bare for meg å ønske deg en riktig god jul! Måtte den bli akkurat slik du ønsker.

2 comments

Comments are closed.