Egg med bladgull

Det er fremdeles en stund igjen til påske, men her i huset liker vi hobbyverksteder. Så da tjuvstartet vi like så godt med litt påskepynt.

Et innlegg jeg har skrevet for Global hobby & kunst AS. Originalinnlegget finner du her.

gullegg-1d

Det å få tømt egg har jeg alltid syntes vært litt pes. Da jeg kom over denne pumpen gikk jo alt som en lek! Det eneste som trengs å gjøres er å stikke hull i egget, for så sette i pumpen. Etter å ha pumpet ut alt egget, skylles skallet et par tre ganger. Enklere kan det ikke bli!

img_2753

Når eggene hadde fått stått og tørket seg, ble det malt av Tuva. Dette stativet er veldig kjekt å bruke for å male eggene uten for mye klin. Når malingen hadde tørket festet jeg på bladgull. Her kan du lese fremgangsmåten hvis det er ukjent.

gullegg-1b

På de malte eggene, penslet jeg på gullgrunn flekkvis, slik at bladgullet bare festet seg litt her og der. Mens på isoporeggene penslet jeg hele egget med gullgrunn.

gullegg-1c