Lerret med sitat

mixed-media-3
Mixed media, masse farger, et godt sitat … og så har jeg et nytt bilde på veggen!
Når jeg nå ser bildet ferdig, er jeg veldig glad for at jeg var tro mot visjonen min. Da jeg først fikk ideen til dette bildet inni hodet mitt så jeg for meg masse farger.
Et innlegg jeg har skrevet for Global hobby & kunst. Originalinnlegget finner du her!
2-1
Som de fleste andre Mixed media, ble også dette bildet laget lag på lag, og over flere dager på grunn av tørkeprosesser … og litt manglende tiltro på eget fargevalg.

mixed-media-1

Det første steget her var å pensle på Marabu Strukturgel over hele lerretet, for så klistre på halvtynne boksider. Når dette var helt tørt, begynte jeg å rive av de løse flikene på boksidene. Når alt det løse var borte kunne jeg begynne med sjablongen. Jeg plasserte sjablongen der jeg ville ha den, og bruke malekniv til å smøre ut Marabu Strukturpasta. Mens pastaen var våt, løftet jeg forsiktig av sjablongen.

mixed-media-2

Etter en god del dager med utsettelse av fargeleggingsprosessen, kom jeg endelig i gang! Fargene jeg brukte på bakgrunnen var 640,8 Permanent Green Tint, 580.3 Turquoise Shade, 580.5 Turquoise, 680.5 Bright Yellow Green, 921.5 Pewter Metallic, 920.5 Silver Metallic. Mellom de ulike lagene brukte jeg Talens Concentrated Fixativ Spray. Den gjør at fargene ikke blander seg, men legger seg oppå hverandre.  Før jeg fikserte mellom lagene med PanPastels, brukte jeg knetgummi for å viske bort evt farge på bokstavene, da jeg ville beholde de så hvite som mulig.

mixed-media-4

Da jeg ble fornøyd med bakgrunnen, sprayet jeg på et godt lag med fixativ, og la det til tørk et par timer. Ordene er fargelagt med bare 2 ulike PanPastels; 280.5 Orange og 430.5 Magenta. Etter å ha fargelagt ordene, og sprayet de med fixativ, brukte jeg en svamp til å forsiktig sverte litt magenta på de orange ordene. Her er det viktig å være lett på hånden. Skulle du være uheldig derimot, bruker du bare knetgummien og visker det bort.

mixed-media-3-1

Som en siste touch på det hele gikk jeg over med Marabu 3D liner på siden av bokstaven. Jeg brukte også fingrene til å gni inn Marabu Modellpasta i sølv langs kantene, og litt her og der.

Da alt ver ferdig la jeg på et godt lag med fixativ, og jeg passet på å spraye i alle retninger for å forsikre meg at hele bildet ble «lukket.