Lue – Peacetegn

img_3442
Peacetegn går ikke av moten her i huset, og da jeg så en lue med peacetegn ett eller annet sted, ble dette designet oppi hodet mitt. Den lokale garnbutikken Garnstua, hjalp meg med å finne et godt garn, også var det bare å dra hjem og begynne og regne masker – og tegne mønster.

Etter å ha strikket et pannebånd til Tuva, måtte jeg ha en lue til meg selv!

Oppskrift:
Garn: 50 gr Katia Merino Sport grunnfarge, 50 gr Katia Meriono Sport mønsterfarge
Pinne: 4,5 rundpinne 40 cm, 4.5 strømepinner

Legg opp 100 masker med Katia Merino Sport på pinne nr 4,5, og strikk 2 r, 2 vr i 12 omganger. Strikk så 2 omganger rett strikk før diagrammet.

skjermbilde-2014-02-16-kl-19-27-35

Etter diagrammet, strikkes rettstrikk til ønsket lengde. Fell deretter 10 masker jevn fordelt annenhver omgang til det er igjen 10 masker. Dra tråden gjennom de siste maskene og fest godt.