Lysstøping til påske

img_4041

Det nærmer seg påske, og da blir det litt ekstra kløing i fingrene etter å lage som kan brukes på disse fridagene. Lysstøping har vi gjort før, men ikke med disse variantene.

Et innlegg jeg har skrevet for Global hobby & kunst AS. Originalinnlegget finner du her.

img_3990

Denne gangen prøvde vi en lysform for første gang, men du trenger ikke bruke det. Syltetøyglass, sandkakeformer, store tekrus … det meste som tåler varme kan brukes. I tillegg til beholdere, har vi brukt lysveker med holdere, lysfarge (granulat), bivoksplater og lysstøpemasse.

img_4032

Siden det er snart påske, og vi hadde en egglysform, måtte vi jo lage lys som faktisk så ut som egg! Og de eggene vi kjøper er ikke hvite i midten … Det vi gjorde her var at vi tok et gult lys vi hadde fra forrige påske, og kuttet det slik at det ble litt kortere enn eggformen. Vi plasserte lysstubben i formen, og tok veken ut igjennom hullet i bunn. Så helte vi over smeltet hvit lysmasse, og ved hjelp av en nål passet vi på at den gule lysstubben holdt seg i midten av formen. For at ikke det gulelyset skulle smelte for mye på grunn av den varme lysmassen, satte vi hele formen ned i kaldt vann. Da avkjøles alt raskere. Når den gule lysstubben klarte å holde plasseringen sin selv uten hjelp fra oss, satte vi formen inn i kjøleskapet. Det samme gjorde vi med de små lysglassene. Vi plasserte en gul lysstubb ned i glasset og helte flytene såpemasse rundt.

img_4040

Dette er ordentlige eggeskall. Vi knekte av toppen på noen egg, og skylte de godt. Så festet vi veker med holder i bunnen av egget og fylte opp med lysmasse. Eggene ble ganske fine oppi minisandkakeformer.

img_4029

Bivoks synes vi lukter veldig godt når lysene brenner, og til jul har vi pleid å rulle bivoksplater sammen til lys. Nå derimot har vi smeltet de i vannbad og helt de over i sandkakeformer og et lite Norgesglass.

img_4034

Her er  helt hvit lysmasse fylt opp i ulike glass.

img_4036

Påsken er gul! Her er ulike gulfarger laget ved å bruke ulik mengde grandulater i lysmassen.

img_4037

En stor tekopp, en vasket blikkboks kan også brukes som lysbeholdere.

img_4031