Det nærmer seg påske, og da blir det litt ekstra kløing i fingrene etter å lage som kan brukes på disse fridagene. Lysstøping har vi gjort før, men ikke med disse variantene.
Et innlegg jeg har skrevet for Global hobby & kunst AS. Originalinnlegget finner du her.
Denne gangen prøvde vi en lysform for første gang, men du trenger ikke bruke det. Syltetøyglass, sandkakeformer, store tekrus … det meste som tåler varme kan brukes. I tillegg til beholdere, har vi brukt lysveker med holdere, lysfarge (granulat), bivoksplater og lysstøpemasse.
Siden det er snart påske, og vi hadde en egglysform, måtte vi jo lage lys som faktisk så ut som egg! Og de eggene vi kjøper er ikke hvite i midten … Det vi gjorde her var at vi tok et gult lys vi hadde fra forrige påske, og kuttet det slik at det ble litt kortere enn eggformen. Vi plasserte lysstubben i formen, og tok veken ut igjennom hullet i bunn. Så helte vi over smeltet hvit lysmasse, og ved hjelp av en nål passet vi på at den gule lysstubben holdt seg i midten av formen. For at ikke det gulelyset skulle smelte for mye på grunn av den varme lysmassen, satte vi hele formen ned i kaldt vann. Da avkjøles alt raskere. Når den gule lysstubben klarte å holde plasseringen sin selv uten hjelp fra oss, satte vi formen inn i kjøleskapet. Det samme gjorde vi med de små lysglassene. Vi plasserte en gul lysstubb ned i glasset og helte flytene såpemasse rundt.
Dette er ordentlige eggeskall. Vi knekte av toppen på noen egg, og skylte de godt. Så festet vi veker med holder i bunnen av egget og fylte opp med lysmasse. Eggene ble ganske fine oppi minisandkakeformer.
Bivoks synes vi lukter veldig godt når lysene brenner, og til jul har vi pleid å rulle bivoksplater sammen til lys. Nå derimot har vi smeltet de i vannbad og helt de over i sandkakeformer og et lite Norgesglass.
Her er helt hvit lysmasse fylt opp i ulike glass.
Påsken er gul! Her er ulike gulfarger laget ved å bruke ulik mengde grandulater i lysmassen.
En stor tekopp, en vasket blikkboks kan også brukes som lysbeholdere.