Gjenbruk med Amsterdam akrylspray

img_7326

Ingenting gjør meg gladere enn masse farger rundt meg! Det trenger ikke være store flater med med farge, men klatter her og der … som for eksempel blomsterpotter.

Et innlegg jeg har skrevet for Global hobby & kunst. Originalinnlegget finner du her.

img_6266

Disse blomsterpottene fant jeg i skapet mitt. Noen var virkelig kjedelige i fargen, og andre fargeløs metall. Amsterdam akrylspray ble løsningen. Herlige lysekte farger som tåler sol uten å falme, og gir nydelige intense farger.

img_6269 img_7327

Jeg hadde også en sort lyslykt stående i en krok. Sjeldent brukt … men med en skikkelig knall farge, lyser den opp hele uteplassen min. Jeg blir glad hver gang jeg ser lykten!

img_6272

Som alle andre spraybokser, må også disse ristes godt før bruk. Tuva tok jobben alvorlig, og fikk gleden av å spraye den første blomsterpotten. Noe stor boks for små hender, men det gikk.

img_6299

Jeg har sprayet en del tidligere, og stort sett alltid har jeg fått «fin» rennende maling. Denne akrylsprayen derimot kunne jeg bruke mye på ett og samme sted før noe rant! Det var utrolig lett å få på et fint dekkende lag uten rennende maling.

img_7331

Litt på skøy sprayet jeg også to bulkede brusbokser. De ble litt kule ute på hagebordet.

TIPS!

Etterarbeid/rengjøring:
Når du er ferdig med å bruke en sprayboks, er det viktig å snu boksen på hodet og spraye ut alt som ligger i dysen og den tynne slangen nede i boksen. Dette for å unngå at boksen tetner. Det er også smart å ta av dysen på toppen og skylle den godt. Amsterdam akrylspray fjernes lett med vann så fremt den ikke har tørket. Dyser er litt forbruksvare, så ikke forvent at en dyse vil holde «for evig og alltid».

Det jeg gjorde for å «spare» på dysene var å bruke samme dyse på alle disse fargene. Når jeg skiftet farge, brukte jeg samme dyse og sprayet litt på bakken for å få bort den forrige fargen. Dette går glimrende både fra lys til mørk farge, og omvendt. Da hadde jeg et forbruk på 1 dyse, istedenfor flere.

img_6261

Fargene jeg brukte er 105 Titanium white, 267 Azo yellow lemon, 276 Azo orange, 399 Naphthol red deep, 522 Turquoise blue og 572 Primary cyan.

Lurer du på hvor disse fantastiske akrylsprayene kan kjøpes?
Sjekk her eller ring: 55 55 32 10.

Tidligere innlegg som omhandler Amsterdam akrylmaling på spray:
Små metalltavler
Peace!
Love is lust