Spray din egen mote!

Alle kan lage en favoritt t-skjorte i sin egen stil – eller vesker, puter, gardiner … Lag dine egne design! Det er både lett og kjapt gjort. Det vide og herlige fargeutvalget tilbyr noe for enhver smak, enhver årstid og enhver anledning.

k07952_marabu_1719-jpg

Den vannbaserte, og luktfrie, tekstilfarge i praktisk pumpesprayflaske er egnet for lyse tekstiler med opptil 20% kunstfiber. Som en ekstra stor bonus er fargene lysekte. Når plagget er ferdig dekorert må det ligge til tørk. Minimum 2 timer når spray er benyttet, og minimum 6 timer ved bruk av liner. Plagget må fikseres. Fikseringen kan gjøres på 2 måter; enten ved å bruke strykejern eller stekeovn. Et område på 30 x 30 cm strykes i 3 min med strykejernet innstilt på bomull. Plagget må være på vrangen. Stekeovn forvarmes til 150°C  og plagget må være i ovnen i 8 min. Etter fiksering vil plagget være vaskbart opp til 40°C, og må vaskes på vrangen.

Et innlegg jeg har skrevet for Global hobby & kunst AS. Originalinnlegget finner du her.

Marabu Fashion Spray i kombinasjon med Fashion Liner og Pronty Mask stensiler vil gi deg ubegrensede muligheter!

samlet-2

Fremgangsmåten er veldig enkel. Det første som gjøres er å legge inn en avis o.l. inni plagget, slik at fargen ikke sverter over på baksiden. Sjablongen sprayes med sjablonglim (se info lengre ned) og legges på plagget. Nå er det klart for spraying. Rundt akkurat denne stensilen ble det dekket til med vanlig kopipapir, slik at rosafargen ikke havnet på utsiden av stensilen. Når nok rosafarge var påført, ble stensilen løftet bort, og annen farge kunne sprayes på. Fargen på stensilen skylles lett av under rennende vann, forutsatt at fargen ikke har tørket.

samlet-8

Tuva har denne gang fått lov til å designe sine egne klær, helt uten påvirkning fra mor. Både når det kommer til farge- og stensilvalg! Kun få instruksjoner ble gitt, også startet produksjonen. Teksten er skrevet på med Fashion-Liner.

samlet-1

«Kjedelige» hvite singletter ble ganske kule. To av disse skjortene er gamle, og skulle pensjoneres etter sommeren. Nå derimot fikk de forlenge sin brukstid en del. Til og med mor kan bruke disse.

samlet-5

En skikkelig fin sommergenser, her med herlig sommerfuglstensil fra Pronty. Overgangen mellom fargene blir veldig jevn og fin. Samtidig som de ikke blander seg så mye. De rosa sprutflekkene her fikk vi til meg å spraye farge i hånden (med hansker på) for deretter riste hånden over plagget.

samlet-6

Fashion Lineren er enkel å bruke, selv for en 8-åring. Strekene legger seg oppå stoffet, men synker sammen under tørking uten å gli utover på stoffet. Etter fiksering ble strekene like myk som resten av plagget.

skjermbilde-2016-12-07-kl-11-50-32

Sjablonglim er en liten sprayboks som inneholder midlertidig lim. Sjablongen sprayes med lim, dor deretter ligge og fordampe litt. Sjablongen legges så i ønsket posisjon og presses godt ned i plagget. Nå er plagget og sjablongen klar for farge. Sjablongen fjernes umiddelbart etter bruk og vaskes i kaldt vann.