Frostede lysglass med mønster

Nå har (endelig) juleforberedelsene startet hjemme hos oss – og først ut i år er disse lysglassene.

img_0471

Et innlegg jeg har skrevet for Global hobby & kunst AS. Originalinnlegget finner du her.

Glassmaling i frost har jeg brukt i andre innlegg tidligere, men ikke i kombinasjon med klistremerker.

img_0433

Glassene jeg her brukt er noen gamle whiskeyglass som har stått og støvet ned. I tillegg til glass trenger du glassmaling, svamp og klistremerker. En spiss pinsett er også veldig kjekt å ha for hånden når klistremerkene skal tas av glassene.

img_0435

Jeg startet med rene og fettfrie glass. For å få de fettfrie brukte jeg Marabu Cleaner. Den fjerner all fett fra såpe og fingre, og gjør at malingen fester seg godt. Videre festet jeg på klistremerkene på glassene.

Etter å ha svampet ferdig ett glass, brukte jeg pinsett for å få fjernet klistremerkene. Det er viktig å få gjort dette før malingen begynner å tørke. Hvis ikke vil malingen følge med når du river av klistremerkene. Så mitt tips er å ikke svampe ferdig alle glass før du fjerner klistremerker … gjør det underveis.

samlet-1

Når alle glassene er helt tørket, setter jeg de inn i kald stekeovn. Setter så på ovnen på 160 grader. Når ønsket temperatur er oppnådd skal glassene står i 30 minutt. Når 30 minutt har gått slås ovnen av men glassene forblir inni. Når glassene er kalde – og dette tar et par tre timer – kan de tas ut av ovnene.

img_0481

Siden jeg har brukt glass som ikke er beregnet for lys, er jeg forsiktig med å bruke ekte telys. Så i disse blir det brukt telys på batteri.