Støpte telysholdere og lysestaker

Pinterest, Instagram, DIY-grupper på Facebook – det bobler av kreativitet overalt! Disse telysholderne og lysestakene kom til liv gjennom inspirasjon på Instagram (tror jeg).

Et innlegg jeg har skrevet for Global hobby & kunst AS. Originalinnlegget finner du her.

samlet-3-2

Jeg har støpt disse i gips. Dette ble en real tur tilbake til 80-tallet da gips mye ble brukt til å lage figurer av ymse slag. Jeg hadde glemt litt hvor plutselig gips starter å stivne, men klarte å berge kreasjonene mine før det ble for sent.

Når gipsen er blandet med vann, har du 8 minutt på deg før gipsen begynner å stivne. Det vil si at du trenger alt for hånden før du starter.

samlet-1-1

Disse ble støpt oppi pappbegre beregnet for iskrem. De hadde en fin diameter som passet til et telys. Når gips var ferdig blandet med vann, og tømt i begrene, satte jeg meg ned for å vente på at gipsen skulle begynne å stivne. Jeg testdyppet telys nedi gipsen underveis for å sjekke om det var noe motstand. Plutselig begynte alt å stivne veldig fort, men jeg rakk å presse nedi telys før gipsen ble for hard.

samlet-5-1

Når alt var ferdig stivnet, rev jeg av pappbegeret og brukte fint sandpapir for å pusse lett på ujevnheter. Så malte jeg med Art Metal.

samlet-2-2

Disse lysestakene er støpt i melkekartonger. 4 ulike høyder ble laget for å kunne bruke disse som adventsstaker. I likhet med støping av telysholdere, måtte jeg her vente på at gipsen skulle starte prosessen med å stivne, slik at lysene kunne festes.

samlet-4

Også på disse brukte jeg et fint sandpapir for å pusse bort ujevnheter på toppen. Jeg har valgt å ha disse lysestakene helt uten dekor.