Hvit jul – gjenbruk med gipsbandasje

I ganske lang tid nå har det ligget noen ruller med gipsbandasje og ropt etter oppmerksomhet. Lysten til å lage noe med de har vært stor, men samtidig har «frykten» for et ukjent produkt vært tilstede. Så for noen dager siden tok jeg meg selv i nakken, og her er resultatet … og nei, dette var ikke vanskelig i det hele tatt, bare supermoro!

Et innlegg jeg har skrevet for Global hobby & kunst AS. Originalinnlegget finner du her.

store-vase

I min bod står det utrolig mange typer glass og flasker som jeg har tatt vare på med tanke på fremtidig bruk. Noen er gamle, andre nye. Denne er fra Ikea og minner meg veldig om gammeldagse melkeflasker.

samlet-1

Fremgangsmåten er veldig enkel; fyll opp oppvaskkommen, eller en beholder med vann, dypp hele gipsrullen oppi vannet og start surring med gipsbandasje på valgt objekt. Hos meg ble det både blomsterpotter, syltetøyglass og disse melkeflaskene. Det er veldig smart med aviser eller lignende som underlag for dette griser mye. Jeg hadde planlagt å ta bilder underveis i surringen, men var i manko på en hånd eller tre … Tross mye griseri – dette var moro! Jeg hadde 6 ruller med gips, og det ble nok til disse 6 beholderne. Den store flasken bak tok nesten 2 ruller, mens det lille syltetøyglasset brukte under en halv rull. Ellers brukte jeg stort sett en rull pr ting.

lite-glass

Så søtt kan et lite syltetøyglass bli med litt gipsbandasje, Gnikkis, hamp og charms.

liten-vase-1

Her er en mindre variant av melkeflasken som vist øverst. En rull med gipsbandasje gikk med, og jeg synes den ble kjempefin med litt pynt.

liten-vase-2

Samme flaske som den over, men her pyntet med en pepperkake laget av modelleringsmasse.

blomsterpotter

Til sist har mine julestjerner fått nye potteskjulere. Her ble noen gamle blomsterpotter fra Ikea omgjort til kule gipspotter. Siden julens blomster har så sterke farger, fikk potten her være uten dekor foruten litt hamp. Da blir den også fin til påske med påskeliljer oppi.