Julepynt i gips

samlet-3

Gipsfigurer med røde bånd ble ganske så fint på årets juletre i hagen! Den matte, glatte og hvite overflaten som gips har, synes jeg passer fint inn i høytidens glam og glitter. Det er enkelt, både i stil og å lage.

Et innlegg jeg har skrevet for Global hobby & kunst AS. Originalinnlegget finner du her.

samlet-1

Forarbeidet består i å klippe opp piperensere og lage ulike former. Samt å stikke blomsterpinner eller opphengskroker inn i isoporfigurene. Alt av forarbeid må være ferdig før gips blandes. Dette gjelder også pinner til å henge våte gipsfigurer på.

samlet-2

Til disse figurene blandet jeg i første runde bare 1/2 pose med gips. Mye går til spille hvis en hel pakke blandes. En og en figur dyppes i gipsblandingen og henges opp. Dette drypper mye, så beskytt arbeidsflaten under med avis o.l. Gips herder og tørker raskt, så etter kort tid er figurene klare for en ny runde med dypping. Ved å gjøre dette 2 ganger, blir gipsen rundt figuren tykkere og skjuler eventuelle ujevnheter.

samlet-5