Chameleon – spennende tusj med mange muligheter!

muligheter

Chameleon er en profesjonell alkoholbasert tusj med to spisser (brush og bullet) og blender i samme tusj. Blenderen monteres mot den spissen man skal bruke og «lader opp» fargen med ønsket mengde blender. Da vil fargeleggingen starte med en helt lys, neste fargeløs tone og gradvis bli mørkere. Det betyr at man kan oppnå alle nyanser av samme fargetone fra lys til mørk i samme tusj.

Et innlegg jeg har skrevet for Global hobby & kunst. Originalinnlegget finner du her.

Del 1 – introduksjon
Del 2 – kjekt å vite (link)
Del 3 – fargeleggingsteknikker (link)
Del 4 – viktig å vite (link)

Chameleon gjør det superenkelt å lage jevne overganger fra lyse til mørke fargetoner. Perfekt også til 3D effekter, highlighting, skyggelegging og blanding av farger. Ideell til all fargelegging, kort, scrapbook, artjournaling, Manga, tegneserietegning, pennetegning, skisser, illustrasjoner mm.

Tusjen kan etterfylles med blekk, og det samme med blandekammeret. Tuppene til tusjene, og blandekammeret kan byttes enklet – og er billige. Permanent tusj til de aller fleste underlag, og er kompatibel med andre alkoholbaserte tusjer. Giftfri og tilnærmet luktfri.

Leveres i fire sett med 5 farger og stort sett med alle 20 fargene, pluss en ekstra blender og en detaljpenn. Kan skaffes i løse farger, separat blender og detajlpenn.

Introduksjonsvideo

Filmen er fra © Chameleon Art Products Ltd.

Tusjens deler

tusjens-sammensetning

Enkel fremgangsmåte

lysbilde1

Egne fargekart

Chameleon har egne fargekart som du selv kan fylle ut. Disse er geniale, da det blir lett å se hvilke fargetone en ønsker – og hvor lang ladetid tusjen trenger.

Det er viktig her å printe ut disse fargekartene på den arktypen du tusjer på, slik at riktig fargetone kommer frem. Ulike papirtyper kan gi ulikt fargeresultet.

Samlet fargekart

fargekart

Link til å laste ned pdf-fil med blankt fargekart

Fargekart per tusj

chameleon-pens-blenderkart-test

Link til å laste ned pdf-fil med blankt fargekart; per tusj