Påske = påskeegg!

img_4367

Egg er et av de viktigste symbolene som hører påsken til. Visste du at vi i Norge spiser omtrent 21 millioner egg i påsken? Og i tillegg pynter vi hjemmene våre med egg i alle farger og størrelser.

Et innlegg jeg har skrevet for Global hobby & kunst AS. Originalinnlegget finner du her.

Påskeegg fylt med masse godt i, er gjerne påskens høydepunkt for barna. Hva med å gjøre det ekstra morsomt ved å dekorere påskeegget selv? Her hjemme dekorerer vi påskeegg hvert år, og i år ble det fire egg med ulikt utseende.

egg-1b

Et påskepyntet pappegg med boksider. Boksidene har jeg revet ut fra en gammel bok, og disse sidene ble igjen revet i mindre biter. Alle bitene ble festet på pappegget med decoupagelakk fra Schjerning. Siden boksidene var ganske tykke (i forhold til servietter) og sprøe (på grunn av alder), ble det smørt et ganske tykt lag med decoupagelakk. Dette både for å få myket opp papiret, men også for å få lakken til å trenge gjennom og feste seg til egget.

Egget er videre pyntet med sort bonde fra Marianne Design, og roser, halvperler og sommerfugl fra Staz. Strassblingene er fra Mark Richards og chipboardene er selvfølgelig fra Wycinanka. All pynt foruten blondene er fargelagt med Chameleontusj. Den alkoholbaserte tusjen fester seg på både halvperler og strass uten problem. På denne måten er det lett å få samme fargeskala.

egg-2b

På dette pappegget er det også blitt brukt decoupagelakk, og her sammen med serviett. Dette er kun gjort på overdelen. Overdelen har også fått ett ekstra lag med decoupagelakk på toppen, en glossvariant med gullglitter.

Underdelen er malt med grønn hobbymaling fra Marabu, og en bred blonde fra Staz er limt fast. På kanten av blonden er det limst fast rosa strass.

egg-3

Nest sist her kommer et enkelt pappegg. Dette er det minste egget og her er det kun serviett og Hug Snug. Servietten er festet på med vanlig decoupagelakk, på både under- og overdel. Hug Snugbåndet ble først fargelagt med rød Fashion Spray fra Marabu, ved å spraye det direkte på båndet og kryste det inni hånden. Båndet tørket på ca en time.

egg-4

Tavlemaling er kult! Så pass kult at det bare må bli et påskeegg med det på. Her er det malt 3 strøk med tavlemaling fra Schjerning, og teksten er skrevet på med vanlig tavlekritt.

egg-1c img_4377