PLiN; Ta bedre bilder og redigering, ved bruk av iMac

ombre

Jeg bruker følgende når jeg redigerer bilder:

*MacBook Pro
*Picasa 3
*CollageIt 3 Pro

Bildene tar jeg enten med iPhone 5, eller Nikon speilreflekskamera, og bildene skrives ut på enten Epson fotoskriver eller Canon Selphy.

Et innlegg jeg har skrevet for Project Life Norge. Originalinnlegget finner du her.

Jeg redigerer sjeldent mine bilder noe særlig, da jeg er av den oppfatning at jobben gjøres bak kameraet – ikke foran dataskjermen. Noe justering blir det men aldri retusjing, som det så pent heter i pressen om dagen.

tuva-uredigert7

Jeg har her et helt vanlig bildet, tatt i en ganske mørkt rom på Reptilparken i Oslo med speilrefleksen. Et helt greit bilde, men som jeg synes er litt for mørkt.

picasa-13

Jeg åpner programmet Picasa 3, som er et veldig enkelt redigeringsprogram. Lett å bruke og lett å lære.

Det er hovedsakelig 2 menyer jeg bruker i dette programmet.

picasa-24 picasa-35

På den første menyen justerer jeg alltid skjevheter i bildet. For eksempel vann som ikke er horisontalt irriterer meg.

Så går jeg til meny nummer 2, her drar jeg i spakene til «Utfylling lys», «Lyse områder» og «Skygger». Når jeg føler at lyset i bildet er riktig iforhold til hvordan det faktisk var der bildet ble tatt, er jeg happy.

Hvis bildene er veldig vanskelig å justere manuelt, bruker jeg de ikonene med gult på. Da justerer programmet lyset for deg. Noen ganger blir det bra, andre ganger justerer jeg litt manuelt etterpå for å bli fornøyd.

Videre går jeg nå tilbake til meny 1, og da beskjærer jeg bildet til ønsket størrelse. Her ligger det inn mange størrelser, men du kan også lett lage egne faste størrelser.

Når jeg er helt fornøyd lagrer jeg bildet.

tuva8

Her er forskjellen, kun ved å justere litt på lyset.

collageit-11

Når jeg skal printe ut bilder, og da tenker jeg på bilder til lommescrapping, bruker jeg et program som heter CollageIt 3 Pro. Der har jeg laget opp 4 maler; 4×6 stående, 4×6 liggende, 3×4 stående (2 på et bilde) og 3×4 liggende (2 på et bilde). Her vises 3×4 stående.

collageit-22

Jeg kan hente inn bilder jeg vil bruke enten ved å dra bildene fra utforsker til CollageIt, eller ved å klikke på +-tegnet som vises nede i venstre hjørne. Bildene legger jeg inn i malen, og jeg kan enkelt omrokkere på plasseringen. I tillegg kan jeg beskjære bildet ytterligere hvis jeg ønsker det

Jeg håper dette ga en lite innblikk i enkel redigering på Mac, og ta gjerne kontakt hvis det er noen spørsmål vedr. de programmene jeg bruker.

Lykke til!