Når bildene dine ikke strekker til …

Har du opplevd noen ganger at de bildene du har tatt, ikke helt dekker opp minnene? Eller at de ikke klarer å fortelle hele historien du ønsker å formidle? Det skjer i alle fall en del hos meg, og jeg har funnet en god måte å løse dette på.

how-puzzle

For 2 år siden var min datter og jeg på et forrykende show med Cirque du Soleil i Oslo Spektrum. Vi hadde en av de aller beste billettene det var mulig å skaffe – og vi gledet oss maksimalt!

banner_alegria

Vi snakker kostymer, arkobater, klovner, farger … ALT! Oppi all gleden, så jeg frem til å ta masse bilder, som kunne havne i albumet. Dagen startet med frokost hjemme, så en hel dag med kos og «sightseeing» i egen by; Oslo – før showet startet på ettermiddagen. Perfekt oppladning!

Vel inne i Spektrum, og på plassene våre, sitter Tuva og jeg og beundrer scenen! Alle detaljene suges inn, og jeg tar frem kameraet. Et bilde rekker jeg å ta før en liten muskelbunt kommer og sier det er totalt fotoforbud så snart forestillingen starter. Whaaat?!!?!? Jammen jeg skal jo ta bilder til mitt album – i tillegg til å nyte forestillingen?

policeman-23796_640

Jeg ser det er vakter overalt, og alle går og snakker med folk som tar bilder. Jeg innser at her er det lite å trosse, spesielt når en sitter på første rad … Derimot får jeg en forklaring som faktisk er veldig god. Pga sikkerheten til de som hopper og spretter mange meter over bakken uten sikkerhetsliner, kan blitz være såpass forstyrrende at konsentrasjonen svikter og det fatale kan skje.

Hva gjør jeg nå?
Vel … jeg storkoser meg på showet, og innser jeg faktisk nyter forestillingen mer uten å ha et kamera i hendene. Tenk det … for en innrømmelse!

Når tiden kommer, og jeg skal lete opp bildene fra vår dag i Oslo, og Cirque du Soleil, ser jeg jo at dokumentasjonen fra dagens hovedelement er totalt fraværende. Alikevel ønsker jeg å få dette med på albumsidene … så jeg googler! Jeg googler opp Cirque du Soleil alegria, og får opp massevis av bilder. Jeg laster ned de bildene som viser akkurat det vi så, og printer de ut sammen med de andre bildene på siden.

skjermbilde-2015-06-18-kl-11-36-04

Nå får jeg komplementert sidene, slik at alle bildene forteller historien slik jeg ønsker den skal. Som en ekstra bonus … bildene jeg har lastet ned er MYE bedre enn de jeg hadde klart å ta.

130302-cirque-du-soleil-1 130302-cirque-du-soleil-2 130302-cirque-du-soleil-3 130302-cirque-du-soleil-4

Slik ble altså sidene, og det er ikke vanskelig å se hvilke som er lastet ned og printet ut. Derimot, var det viktig for meg å få med disse bildene også. Albumene mine skal forhåpentligvis blas i av andre enn meg – mange år fra nå ❤︎