Håndskrift – glede eller mareritt?

handwriting-font-download15

Noen ganger synes jeg det er veldig koselig å sitte og skrive, andre ganger utsetter jeg det gladelig. Pennen ligger liksom ikke riktig i hånden, og bokstavene kommer ikke naturlig frem. Dette har mange ganger irritert meg, og jeg ønsker ikke fotoalbum fylt med bare «datafonter» – jeg ønsker min skrift der.

Et innlegg jeg har skrevet for Project Life i Norge. Originalinnlegget finner du her.

Litt på måfå googlet jeg «make my own font» … og skal si jeg ble overrasket over hvor mange steder jeg kunne gjøre det, uten at det kostet noe. Ikke var det vanskelig heller!

skjermbilde-2015-07-24-kl-20-31-08

Denne siden kom først opp på mitt søk, og jeg bestemte meg for å prøve. Beskrivelsen for hvordan du går frem var veldig enkel; print ut en mal, fyll inn bokstaver, scan inn mal og … VOILÁ!

skjermbilde-2015-07-24-kl-20-31-33

Malen, som var i pdf-format, er enkel å fyll ut. Merk bare at bokstavene ikke må gå utenfor de lysegrå firkantene. Da vil de blir «kuttet» (noe dere vil se på mitt eksempel litt lengre ned).

img_9220

Når malen var ferdig utfylt, skannet jeg den som anvist på nettsiden.

skjermbilde-2015-07-24-kl-20-57-33

Etter innskanning, var det bare å laste bildet opp på nettsiden, angi navnet på fonten og klikke på «Start». TTF-filen som trengs for å installere fonten på din maskin ble laget. Installer fonten og så er alt gjort!

skjermbilde-2015-07-24-kl-21-03-38

Her er mitt første forsøk! Som dere ser, har noen av bokstavene mine tydeligvis gått nedenfor boksen, da de blir kuttet i underkant. Uansett er dette en font jeg kommer til å bruke, og tror avgjort jeg skal lage noen flere varianter.

Jeg har til gode å finne en nettside som tar æ ø og å, men jeg skal fortsette å lete.
Håper du fant dette interessant, og vis oss gjerne din personlige font hvis du lager deg en!