Bildeserier

1

Jeg mistenker at mitt tips i dag, ikke er revolusjonerende – MEN det kan jo hende at det er noen som tenker «Ahhaa!» Og det er nettopp de sistenevnte jeg nå henvender meg til c»

Når jeg PLerer, er det meste ganske systematisk. Det som ikke er det derimot, er antall sider pr «event». Events, som jeg kaller de, er temaet/saken/hendelsen som det lages albumsider om. Mine events kan være alt fra en dobbelside om en overfylt kjøkkenbenk med oppvask, 14 dobbeltsider fra en ferie, to dobbeltsider om et svømmestevne …. osv. Albumene er kronologisk, med små hverdagsbilder sammen med de store øyeblikkene.

Et innlegg jeg har skrevet for Project Life i Norge. Originalinnlegget finner du her.

Noen events inneholder få bilder, der teksten er det som er viktig å få frem. Mens det andre ganger er mange bilder … veldig mange bilder! Og nå kom vi endelig frem til hva dette innlegget skal omhandle; mange bilder – og da i serier.

Bassengmoro
Jeg synes det er moro å ta mange bilder av ting i bevegelse, og da som oftest min datter. Da vi var i Hellas for et par år siden, ble det tatt «en del» slike bildeserier.

hellas-2013-15 hellas-2013-16

I løpet av 14 dager på det tatt mange ulike hoppe-i-basseng-serier, og jeg ønsket å få dette frem i albumet. Ved å ha med slike striper, trengs det ikke nødvendigvis så mye tekst. Bildene forteller historien, og fungerer nesten som en liten filmsnutt.

2

Flodbølgen

hellas-2013-36 hellas-2013-37 hellas-2013-38

En annen versjon er denne, da en svær tønne med vann ble tømt over folk som stod under bygningen. Disse bildene, i likhet med de ovenfor, er alle 3×4, som er satt sammen til ett 4×6 bilde før utskrift.

Disse seks bildene ble det ikke plass til på en og samme rad, men løste det ved å plassere noen på raden under. Igjen, bildene forteller historien så tekst er nesten unødig.

Panorama

Min iPhone tar veldig gode panoramabilder, og dette er noe jeg ønsker å få med i mine album. Da får jeg gode oversiktsbilder. Problemet er jo at disse bildene ikke passer inn i noen lommer …

hellas-2013-44 hellas-2013-45

Her er panoramabildet blitt beskjært slik at det passer på 4×6 bildeutskrift. Og de hvite strekene indikerer skjærelinjen, slik at bildene blir 3×4.

3

Upåklagelig utsikt fra hotellrommet. Takket være en iPhone med panoramafunksjon, og denne måten å beskjære bildet på, kan jeg fortsatt nyte utsikten ❤︎

3 comments

Comments are closed.