17. mai-sløyfer

Lyst til å lage noen personlige 17. mai-sløyfer?
img_4697-1024x881
Disse er både enkle og fine!
I Tuvas klasse har de hvert år et veldedighetsprosjekt, og i år er det «Barn hjelper barn». I den forbindelse trengte klassen å fremskaffe en del penger, og da ble det bestemt at alle barna skulle sy mange 17. mai-sløyfer.
Et innlegg jeg har skrevet for Global hobby & kunst AS. Originalinnlegget finner du her.
4 voksne stilte opp på skolen en dag, med materialer nok til å lage over 300 sløyfer. Barna var veldig flinke og til sammen klarte vi målet vårt med å få sydd så mange – og vi klarte å selge alle sammen til den prisen vi satte! En god del tusen kroner fikk vi inn, som skal brukes på barn innen psykiatrien.
img_4685-1120x1214
De aller fleste sløyfene ble laget slik at de festes på klærne med sikkerhetsnål, men vi laget også ganske mange hårstrikk. Noe jentene satte veldig stor pris på.
dsc5083-1120x636
Når det skal lages så mange 17. mai-sløyfer går det med en del materialer, og her er alle rullene med bånd som vi brukte.
img_4695-768x769
For å lage disse rosettene trenger du 20 cm med bånd i hver farge. Disse limes sammen i en ring. Da blir de lettere å holde sammen når syingen starter. Fest de tre båndringene oppå hverandre ved hjelp av nål og tråd, og fest fast knappen. Hvis sikkerhetsnål skal benyttes kan du nå feste tråden på bakside. Ønsker du hårstrikk, syr du denne fast samtidig som knappen festes.
img_4696-001-1120x840