Gjenbruk av gamle oljestifter

oljestift-innlegg
Etter noen år med barn i huset har det samlet seg opp en del stubber med oljestifter, eller oljepasteller som det også heter. Disse ble i dag smeltet om til nye …
img_5097
Jeg startet med å vaske av de stiftene som var veldig tilgriset av annen farge, deretter hakket jeg de opp med en kraftig kjøkkenkniv og sorterte fargene.
Et innlegg jeg har skrevet for Global hobby & kunst AS. Originalinnlegget finner du her.
img_5102
Deretter fordelte jeg fargene i silikonformen, slik at de ble blandet sammen. Jeg satte formen så inn i stekovnen. Den var forhåndsoppvarmet til 200 grader. Jeg satt og fulgte med hele tiden og etter få minutt var alt smeltet. Brettet ble så tatt ut og plassert i fryseren. Etter 30-40 minutt var alt kaldt og kunne tas ut av formen.
img_5112
Ble de ikke kule?
img_5113-1120x841-kopi
Når de nå brukes, endres fargen på streken seg etterhvert som nye farger kommer frem i lyset.