Mixed media – så kult … og så enkelt!

3
I forbindelse med Gave- og interiørmessen på Lillestrøm, deltok jeg på et Mixed Media-kurs. Kursinstruktøren var ingen ringere enn Mariann S. Sæbjørnsen! Det var utrolig morsomt og lærerikt å være på kurs med henne, og bildet over her ble resultatet.
Et innlegg jeg har skrevet for Global hobby & kunst AS. Originalinnlegget finner du her.
2
Fremgangsmåten er enkel – spray på mange lag med Marabu Art Spray, lag en sjablong, mal med sort gesso og så er det ferdig …
Da jeg kom hjem fra kurset, bare måtte jeg lage et bilde «helt alene». Så her kommer min fremgangsmåte …
5
Jeg tapet fast et Fabriano-ark på en kartongplate med maskeringstape. På den måten vil ikke arket bukte seg, samt lettere å flytte mens ting er vått. Så startet sprayingen! Her er det mange lag, og det er brukt mange sjablonger. Jeg brukte Paint rolleren for å få fargene ordentlig trykket ned i papiret. Å presse med bare håndflaten kan blir litt klin.
Jeg startet med lyse Art Spray-farger og jobbet meg oppover mot mørkere farger. For å unngå at alle fargene blandet seg til å bli en ubestemmelig blandingsfarge, brukte jeg hårføner mellom hvert lag. Fargene krever ikke lang tid med føneren, så selve sprayprosessen min tok i underkant av 15 minutt.
Da jeg var fornøyd med bakgrunnen, printet jeg ut et bilde av to personer – som jeg renklippet. Før jeg la disse utklippene på bakgrunnen min, forsikret jeg meg om at alt var skikkelig tørt. Nå var det tid for den sorte gessoen. Den har en utrolig dekkevne, og med gessopenselen gikk det veldig raskt å male rundt utklippssjablongene mine. Nå gjensto det bare å la alt tørke skikkelig, før montering i ramme.
4
1