Frostet lysglass med gnikkiser

Jeg tror det er umulig å ha for mange lysglass! Noen passer til enkelte høytider, andre til vinter … også har vi de som passer hele året! Og det er nettopp det jeg synes disse lysglassene gjør! De passer når som helst og hvor som helst! Inne som ute! Tross navnet frostet …

Et innlegg jeg har skrevet for Global hobby & kunst AS. Originalinnlegget finner du her.

img_3188-b

Før jeg laget disse, tenkte jeg at disse er vanskelige å lage, men så feil kunne jeg altså ta!

gnikkiser-4

Det første jeg gjorde var å avfette lysglassene jeg hadde med Marabu Rensemiddel. Så dyppet jeg svampen i glassfargen, og svampet et tynt jevnt lag på glassene. Fargen tørket veldig fort så etter 10 minutt var det klart for et nytt lag.

gnikkiser-2

Da lag 2 var ferdig påsvampet, og glassene var tørre (nye 10 minutt), satte jeg de inn i kald stekeovn og skrudde på varmen, 160 grader. Når ovnen var varm nok, startet herdetiden (30 minutt). Når halvtimen var gått, slo jeg av varmen og åpnet stekeovnsdøren. Da vil ovnen og glassene bli raskere kalde.

gnikkiser-3

Når glassene var kalde nok (drøy time), tok jeg de ut og påførte gnikkiser. Hvis du er usikker på hvordan gnikkiser fungerer kan du se fremgangsmåten her.

gnikkiser-5

Det er ikke nødvendig å herde glassene i ovnen. Glassene blir like fine for det! Ved herding vil glassene (uten gnikkiser) tåle vasking, men pga gnikkisene kan ikke disse glassene vaskes. De kan derimot støvtørkes forsiktig med tørr klut.

Klikk her for link til innlegg med frost på glass i sprayform.