Drømmefanger

img_5369
Drømmefanger er et ornament av indiansk opphav. Gjenstadene blir gjerne hengt opp ved siden av sengen og er ment å fange vonde drømmer og mareritt. De tidligst kjente drømmefangerne ble laget av ojibwa-stammen i USA. Drømmefangere har siden spredd seg til store deler av verden, både som pynt og i forbindelse med overtro.
img_5353
Det første jeg gjør er å snurre satinbånd på mine treringer. Disse fester jeg fast ved å bruke hobbylim rundt omkring på ringen.
img_5358
Når båndene er på og alt lim tørket, begynner jeg med nettet inni. Jeg har valgt å bruke en mindre trering i midten, og surrer tynne satinbånd stramt. Da vil ringen holde seg på plass. Mer tradisjonelt nett er også enkelt å lage. Se på videoen litt lengre ned i innlegget. Der er en god demo for hvordan få det til.
img_5356
Nå gjenstår bare pyntingen. Jeg har valgt ulike perler, fjær og satinbånd.
img_5359
Tross litt sug i magen idet jeg begynte, gikk dette over all forventning. Drømmefanger er lett å lage. Det blir avgjort laget flere her!
Her er noen inspirasjonsbilder …
samling
Lisa Tilse/craft.tutsplus.com (t.v.), Fresh Design Pedia/freshdesignpedia.com og Jennifer/earlgreycreative.com (t.h.)