Prym strikkemølle

unnamed
Denne herlige strikkemøllen fra Prym er et kjekt tilbehør for strikkere! Den ligner på en strikkemaskin, og har et roterende håndtak som gjøre at du strikker rør på kort tid. Det er også mulighet å strikke «frem og tilbake». La fantasien få utløp og lage skjerf, luer, vesker, puter og mye mye mer! Strikkemøllen fungerer godt med de fleste garn som passer til strikkepinner mellom str 4 og 8.

Et innlegg jeg har skrevet for Global hobby & kunst AS. Originalinnlegget finner du her.

unnamed-1
For å legge opp masker, starter du med å legge garnet innunder annenhver krok. Start på den blå kroken.

unnamed-2
Når du har tredd garnet på annenhver krok, og nådd hele veien rundt, fester du garnet inn i sporet på den mørkeblå holderen.

unnamed-3
Hekte også garnet innunder bøylene som vist på bildet. Da hindrer du at eventuelle floker bli dratt inn i strikketøyet. Snurr håndtaket rundt og se arbeidet vokser. Ser her for video.

unnamed-9
Nå du skal skifte garn er det bare å legge nytt garn ved siden av gammelt. Deretter bare å snurre videre. Knyt sammen garnstubbene for å holde de på plass.

unnamed-10
Når du er oppnådd den lengden du ønsker, hekter du av maskene på en strikkepinne. Alternativt dra tråden gjennom maskene ved hjelp av nål og snurp sammen.

unnamed-11
Her er lua ferdig strikket, og totalt tok det 15 minutt!