String art-bilder

img_6319
Dette er moro, og det er lett å bli litt hekta. Ikke er det vanskelig heller, og resultatet blir kult!

Et innlegg jeg har skrevet for Global hobby & kunst. Innlegget kan du finne her.

img_6261

Jeg startet med å male en gammel treplate jeg hadde liggende i boden. Jeg grunnet den først hvit, før jeg valgte fargen jeg ønsket. Totalt 3 strøk.

img_6263

Bildet jeg ønsket å bruke, printet jeg ut på vanlig kopipapir. Så la jeg malen på treplaten (maler finner du nederst i innlegget) og festet med en spiker øverst å nederst slik at arket holder seg på plass. Så er det bare å spikre i vei …

img_6265

Som dere ser ble det noen spikre. Tett i tett, men ikke for tett da det skal være plass til hamp også.

img_6282

Når alle spikrene var banket på plass, rev jeg av papiret. På noen plasser måtte jeg bruke pinsett for å få bort småbiter som hang fast i spikrene.

img_6318

Da gjenstod bare viklingen. Jeg festet hampen i den nederste spikeren med en knute, og begynte å vikle snoren rundt, og på kryss og tvers. Når viklejobben har begynt må den også avsluttes, hvis ikke vil trådene løsne. Trådene må vikles stramt slik at de ikke smetter av spikrene. NB, velg spiker med ordentlig hode.

img_6321

Her er en enklere variant. En liten skjærefjøl ble malt hvit. Ellers samme fremgangsmåte som over.

Lykke til!

Maler

deer piler