Julegavetips?

Det går mot jul, og en god del har begynt å tenke julegaver. Her er et koselig julegavetips. Lag fine julegaver sammen med barna!

Et innlegg jeg har skrevet for Global hobby & kunst AS. Originalinnlegget finner du her.

img_6828

Porselenstusj på kurs er ikke vanskelig, og kan lett tilpasses barn i de fleste aldre. Porcelain for Kids er veldig godt egnet til små barn (fra 3 år).

Porselenstusjen er klar til bruk, trenger ikke ristes og pumpes. Den er luktfri, blank og dekkende for porselen og glass. Når ferdig dekorert, må alt stå og tørke i minst 4 timer. Deretter herdes i stekeovn ved 160°C i 30 min. Husk å sett inn i kald ovn, og ta ut når kaldt igjen, hvis ikke kan glasset/porselenet sprekke på grunn av store temperaturforskjeller. Etter herdig tåler det vask i oppvaskmaskin. Viktig: Porselenet og glasset må være helt rent og avfettet. Fingermerker vil gjøre at tusjen ikke fester seg.

Et godt tips er at barn bruker engangshansker. Da holder overflaten seg fettfri.

img_6832

Et fargerikt krus som selv de minste kan få til. Små barn kan krote rundt på kruset, også blir det likevel et mønster der.

img_6817

Etter å ha avfettet kruset, festet vi på klistremerker.

img_6819

Så ble det tegnet mange streker på kruset. Når tusjen hadde tørket, pirket vi bort klistremerkene med pinsett.

img_6829

«La det snø» står det på hanken, og en veldig enkel snømann med teksten «Mamma». Noe for de litt større barna, og som garantert blir en veldig koselig gave å få!

img_6833

… med en liten kjærlighetserklæring inni ❤︎

img_6827

Porselenstusjen er godt egent på glass også! Her er det en liten glassflaske som er dekorert. Helt vanlig tape ble festet på flasken, før tusjstrekene ble tegnet på. Når alt var tørket, ble tapen fjernet.

img_6826

Syltetøyglass egner seg fint som lysglass, og med disse tusjene blir de fine. Tusjen blir gjennomsiktig så fargene sprer seg rundt glasset når litt mørkt.

img_6835

-Mona-