Chiliolje

Hjemmelaget chiliolje er enkelt å lage, og passer godt til pasta, pizza og salater.

For å lage noen liter, ble det kjøpt inn mengder med chili, hvitløk, habañero, olivenolje extra virgin og hele sort pepper.

Oppskrift, 0,5 liter
ca 4,5 dl olivenolje, extra virgin
2 hele rød chili
2 hele grønn chili
1 hel habañero
4 fedd hvitløk
2 ss sort pepper, hel

Jeg startet med å kutte opp all chilien og hvitløk. Jeg brukte doble engangshansker, men likevel gikk habañeroen igjennom …..

Habañeroen delte jeg i 4, og chiliene ble delt på langs. Hvitløken med kuttet i så store biter at jeg fikk de ned i flaskene. Hel pepper tok jeg oppi via en trakt.

Når alt er oppi flaskene, helte jeg over olivenoljen. La chilioljen stå en ukes tid slik at smakene kan sette seg.

Hold chilien dekket med olje ved å etterfylle etterhvert som oljen brukes.