4 dl sammalt hvete, grov
4 dl store havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
2 ts maldonsalt
10 dl vann
Blant alt det tørre og tilsett vann. La deigen stå til nesten alt vannet er trukket inn (20-30 minutt). Fordel deigen på 2 stekebrett kledd med bakepapir. Bruk slikkepott til å spre deigen utover brettet, jevn tykkelse.
Stek brettene med knekkebrødene samtidig på 160ºC
Etter 20 minutt tas brettene ut, og skjær opp ruter med pizzaskjærer. Sett brettene inn igjen, nå på motsatt plass. Gjenta dette til knekkebrødene er sprø; totalt 4 runder á 20 minutt.
Er ikke knekkebrødene helt sprø etter 80 minutt, senk temperaturen til 100ºC, og sett ovnsdøren på gløtt. La stå til alt er sprøtt.
Avkjøles på rist, og oppbevares i tett boks.
Smaker himmelsk med fersk ost ☺︎