Ring a Roses toalettmapper

Romslig og praktisk toalettmappe – enkel oppskrift

Ring a Roses-kolleksjonen har mange ulike mønster og er et deilig stoff å arbeide med. Her er det det sydd en fôret toalettmappe i Portofino-mønster.

Et innlegg jeg har skrevet for Global hobby & kunst AS. Originalinnlegget finner du her.

Fremgangsmåten er veldig enkel, og under her vises steg for steg til ferdig resultat.

Materialer:
Stoff til utside (A): 2 stykk 24×33 cm
Stoff til innside (B): 2 stykk 24×33 cm
Hempene: 2 stykk 5x10cm
Glidelås
Sytråd

Når alt er ferdig klippet, kan monteringen starte. Legg stoff A med forsiden opp. Legg glidelåsen med fronten ned mot stoffet og deretter legg på stoff B med forsiden mot forsiden på stoff A. Sy så tett som mulig inn mot glidelåsen. Brett så stoff B slik at baksiden kommer mot baksiden til stoff A og stryk godt med varmt strykejern. Sy ny søm tett inntil glidelåsen, fra fremsiden. Gjenta alt for den andre siden av glidelåsen.

Brett så forsidene til stoff A mot hverandre og sy de sammen nederst. Sy først en rettsøm, renklipp kanten og deretter sy en sikksakksøm.

Så kan hempene sys. Jeg brettet inn ca 1 cm pr langside på stoffbitene, og brukte strykejernet for å få til en skarp kant. Brettet så stoffbiten dobbelt og sydde kant rundt.

Nå starter lukkingen av mappen. Brett mappen slik at glidelåsen hviler mot sømmen nederst på mappen. Merk at stoff B skal være fremme. Plasser hempen med den lengden du ønsker den skal ha og fest godt med nåler. Sy deretter en rettsøm nedover langs siden. Renklipp kanten og sy sikksakksøm. Gjør dette på begge sidene, men husk at låsen må være på riktig side av sømmen før du syr igjen.

Når ferdig skal sømmene se slik ut på begge sider.

For å få toalettmappen som en boks må hjørnene sys sammen. Bruk linjal og sett et merke i hvert hjørne på 5 cm. Brett så hjørnene slik at den brettede kanten ligger rett på sømmen. Sett strek og sy rettsøm. Klipp av hjørnet og sy sikksakksøm. Gjør dette på alle 4 hjørnene.

Når ferdig skal toalettmappen se slik ut inni. Vreng så hele mappen og press ut hjørnene og sømmene godt.

Voliá!

Her er en annen variant, laget på samme mål som den andre. Forskjellen er at glidelåsen er sydd i på kortsiden og kun sydd inn to av hjørnene.

(oppskriften er funnet på YouTube, på flere ulike kanaler så uvisst hvem som opprinnelig har laget mønsteret)